Udskoling (7.-10. klasse)

Fuglenaeb

Bemærk: 1 undervisningstimes varighed er ca. 45-50 min.

Evolution

Eleverne udforsker Naturamas udstillinger, som er fyldt med evolutionære "beviser". Vores udstilling "Livets fossiler" hjælper med til at give eleverne en grundlæggende forståelse til emnet evolution.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19  Pris: 1500 kr. Varighed: 3 timer.

 

 

grnfrLydenes univers

Her kigger og ikke mindst hører vi nærmere på nogle af de dyr, som gør brug af lyde i naturen. Lydene har mange formål, blandt andet til at finde en mage, søge føde og som våben. Efter en rundvisning skal vi lytte til regnskove fra hele verden i vores lydudstilling "Fragments of Extinction".

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 460 kr. Varighed: 1 time.

 

 

HajDyrenes våbenkapløb

En rundvisning, hvor der bliver fortalt om begrebet våbenkapløb. Det handler om, hvordan rovdyr og byttedyr udvikler sig i forhold til hinanden, og hvorledes de angriber og forsvarer sig. 

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 460 kr.  Varighed: 1 time.

 

 

vandhulVandhulsundersøgelse

Sammen med en naturguide fra Naturama, skal I på opdagelse ved det lokale vandhul. Her vil I se en helt ny verden af spændende insekter, krebsdyr og andre virkelig mærkelige dyr. Alle disse dyr kan være med til at fortælle os om vandhullet er sundt, eller om det er usundt.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 1500 kr. Varighed: 3 timer.

 

 

 

Mellemtrin (4.-6. klasse)

Falk

Bemærk: 1 undervisningstimes varighed er ca. 45-50 min

Dyrenes rekorder.

Hør om dyrenes rekorder. Hvem kan springe højest, og hvem kan løbe hurtigst? Kan vandrefalken virkelig flyve så hurtigt som en Formel 1 racerkører? Få svarene mens vi går en tur rundt i udstillingen og taler om de forskellige dyr.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 460 kr. Varighed: 1 time

 

 

 

 

knoglerPå jagt efter dinoknogler

Hvor levede dinosauerne? Hvordan så de ud og hvordan ser deres slægtninge ud i dag? Vi tager eleverne med rundt i vores nye særudstilling "Dinosaur Familier" og ligger særlig vægt på geologi - kontinenternes tilblivelse, evolution - dyrenes tilpasninger og historien fundet gennem udgravninger af dinosauere. Herefter får eleverne opgaver og skal på egen hånd udforske udstillingen. 

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 1000 kr. Varighed: 2 timer

 

 

skorpionBiodiversitet.

Insekter er fantastiske dyr, som man kan finde overalt. Vi skal kigge nærmere på insekternes liv, deres fysiologi og ikke mindst deres levesteder. Der skal indsamles, undersøges og nøglebestemmes.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 1500 kr. Varighed: 3 timer

 

 

HvalfinneHvalernes fysiologi

Er marsvin en hval eller en fisk? Hvordan jager marsvinet? Kan man se med lyd? Hvordan træner man et marsvin? I dette forløb introducerer vi marsvinets liv i havet og gør opmærksom på de forskelle, der er mellem hvalerne og de fisk, de svømmer rundt iblandt.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 460 kr.  Varighed: 1 time

 

 

flerefiskHvordan ser en fisk ud indeni.

Fisk er finurlige og lidt slimede dyr, som alle mennesker i hele verden kan genkende formen på. I dette forløb skal vi først kigge på havdyr generelt og hvilke forskelle der er imellem havpattedyr og fisk.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 460 kr. + 50 kr. pr. fisk  Varighed: 1 time

 

 

lungeFysiologi.

Fysiologiforløbet starter med et kort fagligt oplæg med fokus på sundhed og det store og lille kredsløb. Afslutningsvis skal vi dissekere griseorganer (lunger, hjerte, nyrer, lever og svælg). Derefter skal eleverne lave forskellige aktiviteter i udstillingen; cykle, ro, reaktionsøvelse m.m. De skal svare på faglige spørgsmål i forhold til, hvordan de arbejder med deres egen krop og relaterer det til dyrene i udstillingen.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 750 kr. + 85 kr. pr. organsæt Varighed: 2 timer

 

 

ParisBionik - oprindelser fra dyrenes verden.

Mange menneskeskabte ting omkring os er udviklet med inspiration fra naturen. Tøj, huse, værktøj, velcro m.m. er alle opfindelser vi har fra naturen. Undervisningsforløbet skaber forståelse for begrebet "Bionik" og tydeliggør, hvordan denne videnskab er opstået.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 1500 kr. Varighed: 3 timer

 

Indskoling (0.-3. klasse)

 

brn

Bemærk: 1 undervisningstimes varighed er ca. 45-50 min.

Kender du dyrene?

Klassen går rundt i udstillingen sammen med Naturguiden. Vi taler om, hvad dyrene hedder, og hvordan de er tilpasset til at leve i vand, på land eller i luften. Hvilken farve har isbjørnens hud? Er en brud et dyr? Hvor stor er en kongeørn egentlig?  

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 460 kr. Varighed: 1 time

 

 

SejhvalHvad finder jeg på stranden?

Med udgangspunkt i udstillingen kigger vi ind i hvalernes verden. Hvalerne er pattedyr ligesom os - vi finder ligheder og forskelle mellem mennesker og hvaler. Hvalernes fødevalg og tilpasninger til livet i vand diskuteres.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 460 kr. Varighed: 1 time

 

 

vortegleNaturamas levende dyr.

Man skulle ikke tro det, men på Naturama har vi over 28 forskellige arter af levende dyr. Kom helt tæt på vores slanger, edderkopper og andet kryb. Imens dyrene bliver vist frem fortæller vi om de forskellige arter.

Dato: 08/02/19 - 30/12/19 Pris: 460 kr. Varighed: 1 time

Bustransport til Naturama

Vi har indgået en samarbejdsaftale med busselskabet Willemoes A/S. Det bevirker at, hvis i som skole booker et undervisningsforløb eller et anmeldt besøg, her på Naturama, og i bestiller transporten hos Willemoes A/S, får i bustransporten fra jeres skole til Naturama og retur til en favorabel pris.

Logo-Willmoes-Bus-A-S

Nyt undervisningsforløb i biologi

Lyngvild

 Naturama har udviklet et nyt undervisningsforløb sammen med Svendborg gymnasium.

Læs hele forløbet her:

 

 

 

 

Undervisning

Kom helt tæt på dyr og genstande i undervisningen på Naturama

Naturama tilbyder spændende undervisning for 0.-9. klasse, hvor der lægges vægt på aktiv undervisning. Et besøg kan sammensættes på forskellige måder, alt efter hvad der passer den enkelte klasse. En klasse kan eksempelvis gå på opdagelse i udstillingen med én af museets naturguider eller gennemføre et aktivitetsforløb, hvor eleverne i høj grad får fingre i biologien. Se de aktuelle undervisningstilbud til de enkelte klassetrin:

PDF - undervisningstilbud 2018

Hent det samlede undervisningskatalog for 2018 her

Der kan max. deltage 30 elever i et undervisningsforløb

Entré
Elever (under 18 år) har gratis adgang. 1 lærer har gratis adgang ifølge med en klasse. Øvrige voksne betaler 110 kr. i entré. Elever over 18 år har gratis adgang, hvis de kommer som led i undervisningen, og besøget er anmeldt på forhånd.

Med skoleelever menes: Børnehaveklasse, dagskole, efterskole, folkeskole, fri- og privatskole, gymnasium, HF, handelsskole, kostskole, produktionsskole, teknisk skole og VUC.

Booking
Naturama har mange besøgende fra skoler. Undervisningstilbud skal derfor bestilles min. 2 uger i forvejen. Udfyld bookingformularen eller ring til bookingen på telefon 2488 6206 kl. 11-15. Skolebesøg skal af hensyn til øvrige besøgende meldes på forhånd. Så snart vi har modtaget jeres bestilling, sender vi en bekræftelse på arrangementet. Hvis bekræftelsen ikke stemmer overens med det aftalte, bedes I straks kontakte os igen.

Aflysning
Evt. aflysning af en undervisningsaktivitet skal ske senest fire hverdage før afviklingen. Ellers ser Naturama sig nødsaget til at afregne det fulde beløb for undervisningsoplægget.

Tips til besøget
Når I besøger Naturama med en skoleklasse, er der nogle ting, som er rare at vide på forhånd. Vi har samlet en række tips til klasselæreren.