Rundvisning for døve og hørehæmmet

Naturama tilbyder rundvisning på tegnsprog.
Turen vil gå gennem vores permanente udstilling på vand, land og luftniveau. Her præsenteres Nordeuropas hav- og landpattedyr og en fantastiske fuglesamling.

Kender du dyrene? / 0. – 2. klasse

Kender-du-dyrene-2 NaturamaKlassen går rundt i udstillingen sammen med Naturguiden. Vi taler om, hvad dyrene hedder, og hvordan de er tilpasset til at leve i vand, på land eller i luften. Hvilken farve har isbjørnens hud? Er en brud et dyr? Hvor stor er en kongeørn egentlig?

Dyr i Grønland / 0. – 5. klasse

Dyr-i-Groenland Thomas-BHør hvordan dyrene i Grønland tilpasser sig det barske klima. Hvordan er deres pels? Hvad finder de af mad? Bliver de påvirket af klimaændringerne?

Hvalernes Verden / 0. – 6. klasse

Hvalernes-verden-Kaskelot 103313360 Shane-GrossMed udgangspunkt i udstillingen kigger vi ind i hvalernes verden. Hvaler er pattedyr ligesom os - vi finder ligheder og forskelle mellem mennesker og hvaler. Hvalernes fødevalg og tilpasninger til livet i vand diskuteres.

Dyrenes rekorder / 3. – 6. klasse

Dyrenes-Rekorder Jagtfalk Thomas-BHør om dyrenes rekorder. Hvem kan springe højest og hvem kan løbe hurtigst? Kan vandrefalken virkelig flyve så hurtigt som en Formel 1 racerkører? Få svarene mens vi går en tur rundt i udstillingen og taler om de forskellige dyr.

Dyrenes våbenkapløb / 3. – 10. klasse

Arms-race-ulv-muskusokse NaturamaEn rundvisning hvor der bliver fortalt om begrebet våbenkapløb.
Det handler om, hvordan rovdyr og byttedyr udvikler sig i forhold til hinanden, og hvorledes de angriber og forsvarer sig.

Hvalernes fysiologi / 6. – 10. klasse

Hvalhale Thomas-BHvaler er pattedyr som os, men lever hele deres liv i vandet. Vi ser på hvalernes tilpasninger til vand og specielt visse hvalers fysiologiske tilpasninger til dybdedyk til flere kilometers dybde.