Ekspedition Vestsahara - bilen opgraderes

Bilen på værksted i oasen

Det bliver tidligt mørkt, og aftenen/natten er fuld af stjerner – og stille. Lige bortset fra nomadernes æsler! Der er en nomadelejr tæt ved vores lejr, og deres æsler står bundet rundt omkring i buskadset. De skryder til hinanden hele natten. 

I aftes satte vi ingen fælder, så der er ikke noget, der skal tjekkes her til morgen. Efter havregrøden og morgenkaffen pakker vi derfor sammen og drager videre. Vi har kun betalt Hassan, beduinen, for to dage, men han fortsætter alligevel en dag sammen med os. Vi gør temmelig hurtigt holdt ved en stor sø uden for Mazuka, hvor vi ser flamingoer og rustænder, men de er ret langt væk. Derefter fortsætter vi turen; provianterer lidt (vand, brød og kiks) i en lille by, men kører ellers bare derudaf mod Zagora – i dag skal der tilbagelægges nogle kilometer. 

Tæt ved Zagora løber en tornhaleagame over vejen, så et af målene med morgendagens ekskursion bliver at prøve at fange sådan en. Derudover har vi set fluesnappere og et par andre fugle. 

Vi starter med at køre direkte til et værksted, Hassan kender. Emil vil gerne have foretaget nogle forbedringer på bilen – baseret på de sidste dages erfaringer. Bilen bliver tjekket, og det aftales at den skal afleveres i morgen tidlig, hvor bagenden så vil blive hævet 5-10 cm, der vil blive monteret et ekstra reservehjul, to ekstra sandstiger, og der vil blive lavet en ekstra bilnøgle. At bilen skal tilbringe dagen i morgen på værksted, betyder at vi skal pakke rygsækkene til en lang ekspedition rundt i oasen mm – håber, vi så finder nogle spændende dyr.

Da vi forlader værkstedet, kører vi hen til en campingplads. Her er der rigtige toiletter og varmt brusevand – og det er rent og pænt. 

Vi går op i byen og spiser aftensmad, og det lykkes at få øl til maden – nu har vi også levet i øl-cølibat i en hel uge…!

Turen tilbage til campingpladsen foregår i taxi (der er en fast pris på 7 dirham pr mand), og Emil er helt salig i den lille Peugeot 205, 1,4 liters benzin, 5 dørs… I det hele taget er der virkelig mange biler hernede, som giver ham små julelys i øjnene…

Vi diskuterer, hvor ruten skal gå hen herfra. Vi bliver her på pladsen et par dage og tager på vandre-ture herfra, men hvor vi derefter kører hen er ikke helt bestemt endnu. Der er enighed om, at det er rart at have to nætter samme sted, da det giver mulighed for at bruge en hel dag på at lede efter dyr i området uden at skulle køre bil, men vi kan ikke nå at dække hele Marokko på den lille måned, vi har til rådighed. Både sandørken og stenørken er tilsyneladende ret dyrefattige – vi har i hvert fald ikke fundet så meget. Men især sandørken er virkelig flot…