Kakerlak væddeløb

KakerlakOver 30 børn har allerede kvalificeret sig til det legendariske DM i kakerlak væddeløb, som sidste år blev afholdt på Naturama. Vi gentager det store hit og laver for andet år i træt DM i Kakerlak væddeløb. Der er blevet kæmpet om pladser i hele sommerferien, og endelig er vi ved at have finalister nok til DM i 2017.

Prøv lykken i butikken

LykkeposerNyhed i butikken! Nu er det muligt, at prøve lykken ved at købe lykkeposer i butikken på Naturama. De kan købes for 50 kr. og har en værdi på op til 125. kr. Der er poser både piger og drenge.

Sommerferie på Naturama

kamæleonSommerferien er godt i gang og det betyder endnu engang højsæson på Naturama. Se sommerens mange aktiviteter.

Verdens tungeste vandrende pind

Vp

På Naturama kan man i øjeblikket opleve noget helt specielt, da verdens tungeste vandrende pind har fået unger.

Trækfuglene ankommer

TrakfuglMaj måned er tiden hvor de sidste trækfugle ankommer. Det er bl.a. tornsanger, rødrygget tornskade og gøgen.

Nu går det stærkt! - foråret er på vej

Fugl1Nu sker det! Nu begynder det at gå stærkt! Ynglesæsonen er i fuld gang for mange arter. Ravnene får unger. Pattedyrenes fostre er blevet store, og dyr som fx hasselmusen, der ligger i vinterdvale, vågner i april.

Nye varer i butikken

Krukker

Så er der kommet mange nye lækre varer i butikken. Husk du får 10% i rabat, hvis du har et årskort til Naturama.

Fuglene og deres æg

ÆgSøndag d. 12. marts åbner Naturama dørene til årets anden særudstilling ”Fuglene og deres æg”.

Ny udstilling om fugletræk

Igor SokolovNaturama åbner i november en udstilling om en af de fugletemaer, der gennem tiden har skabt mest undren: Fugletrækket. Glæd dig til en udstilling, der fortæller om gamle teorier og ikke mindst om Fyns popularietet blandt fugles valg af lokaliteter.

Erhvervspartneraften med et strejf af fjerne himmelstrøg

Partner event aften  3  22.09.2016Erhvervspartnere for Fjord&Bælt og Naturama mødtes til en inspirerende netværksaften med underholdning på Naturama den 22/9.

Livets fossiler - Ny udstilling på Naturama

fossilDen 18. september åbner der en ny udstilling på Naturama; 'Livets fossiler'. Den består af over 200 fossiler. Udstillingen er orienteret i retning af museets øvrige udstillinger, og kan således bruges som udgangspunkt for nutidens fauna. Udstillingen sætter fokus på de fossiler, der kan findes overalt i det danske område.

Fascinerende insekter

sommerfuglDer findes en yderst fascinerende stor verden af insekter, og på Naturama kan du se, høre og opleve en stor del af dem. I Danmark er der fundet omkring 20.000 arter af insekter.

Hvor skal vi bygge? Hvor skal vi bo?

SkovsangerDet kan være svært at få fastlagt hvilke parametre, der er afgørende for at dyr vælger deres yngleterritorier. Et forskerhold i Schweiz satte sig for at undersøge det for skovsangerens, Phylloscopus sibilatrix, vedkommende, da den vesteuropæiske bestand af skovsangere udviser et langstrakt fald i bestandsstørrelsen.

Se verden med insekters øjne

knlerhjSkal vi invitere insekterne i Naturamas Biorama? Hvordan insekter ser verden, er et af de spørgsmål, som forskere længe har stillet sig selv. De bliver heldigvis hele tiden klogere, for ny forskning har nu vist, at insekter har tredimensionelt syn, ligesom os mennesker.

Hasselmus, løbebiller, frøer og firben

HasselmusDet er nu tiden, hvor feltarbejdet begynder i Svanninge Bjerge. Årets forårs smågnaver index vil blive fundet i løbet af maj og fem nye skovparceller vil blive screenet for hasselmus, som supplement til undersøgelserne langs stendiget, som har stået på i tre år.

Så er årets unger på vej

BogfinkeSå er årets unger på vej. Fuglene ligger på æg, rævefostrene vokser, de første harekillinger er født og hasselmusene vågner fra deres dvale for foden af træstubbe eller godt skjult i grenbunker.

Flagspætten på frierfødder

FlagsptteFlagspætten trommer lystigt på skovens træer. Det er hannen der er på frierfødder. Han hugger hurtigt med næbbet mod en tør gren og frembringer en flot trommehvirvel.